Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці відбулася театралізована Хресна дорога

3 перегляди

14 квітня у Соборі Матері Божої Зарваницької відбулася Вечірня з виставленням Плащаниці, опісля якої театралізована Хресна дорога.

Молитовне дійство, яке цьогоріч жертвували за мир і спокій в Україні, а також за тих, хто ціною власного життя захищає цей мир та спокій, очолив владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський. У молитві взяли також участь ректор Тернопільської духовної семінарії о. Іван Римар, синкел у справах мирян о. д-р Іван-Андрій Говера, священики, семінаристи та паломники.

Опісля Вечірні процесія молитовно пройшла Хресною дорогою. Під час зупинок-стацій зачитувалися уривки страсних Євангелій та розважання, а семінаристи Тернопільської семінарії спільно з молоддю театралізовано відтворювали дорогу терпінь Ісуса Христа, починаючи від Його засуду перед Синедріоном і до розп’яття на хресті. Театралізована Хресна дорога, що традиційно відбувається у Зарваниці щороку у Страсну п’ятницю, має на меті унаочнити страждання, муки та смерть Спасителя.

Відтак у каплиці святого Юрія усі вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за волю України, помолилися за героїв Небесної Сотні та воїнів АТО.

Після Хресної дороги відбувся обхід із Плащаницею навколо собору Зарваницької Матері Божої. Для публічного почитання разом із Плащаницею була виставлена також частинка Хреста, на якому був розп’ятий наш Спаситель.

Архиєрей подякував вірним за спільну молитву, уділив кожному благословення, а також побажав мирного святкування Великодніх Свят.

Вам може також сподобатися