Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Хористи «Неопалимої купини» репрезентували Збаразький деканат на прощі у Зарваниці

0 перегляди

25-26 червня у Зарваниці відбулася проща Збаразького деканату.

У суботу та неділю до Марійського духовного центру йшли пішки, приїжджали автобусами і власним транспортом сотні збаражан та мешканців району, аби поклонитися Чудотворній іконі та отримати розраду та зцілення душевне і тілесне.

У п’ятницю зрання від Церкви Христового Воскресіння разом із священиком, отцем-настоятелем храму Олексієм Боднарчуком у піше паломництво вирушило більше тридцяти збаражан, у Чернихівцях до збаразьких паломників приєдналося ще четверо літніх людей. Наймолодшим учасником прощі був семінарист-першокурсник Володимир, а найстаршим чернихівчанка, яка вже розміняла восьмий десяток.

Усю дорогу віряни молилися та співали релігійних пісень, а, як мовиться, у гурті та з піснею дорога вдвічі швидша та приємніша. Заночувавши у Семиківцях, до Зарваниці збаразькі прочани успішно добралися ще до полудня суботи. Загалом тільки автобусами до Зарваниці із Збаража приїхали більше 150 краян. У святому місці усі мали змогу отримати повний відпуст за умови щирої сповіді і причастя, участі у Святій Літургії.

У суботу ввечері відбулася архиєрейська Служба Божа за участі Владики Теодора та священиків збаразького деканату, а також традиційна хода зі свічками до джерела, де майже тисячу років тому сталося об’явлення Богородиці. Прочани на чолі зі священиками та семінаристами співали «Із Києва міста..», а оркестр із Вищих Луб’янок почергово грав мелодію традиційної пісні до Зарваницької Божої Матері.

Біля джерела відслужили молебень, після якого священики здійснили чин освячення джерельної води. Напившись цілющої води, усі, хто ще мав сили та бажання, міг помолитися на Хресній Дорозі, яка пролягла серед мальовничого зарваницького лісу. У всіх заходах активну участь брали священики парафії Христового Воскресіння отець Омелян Колодчак та Олексій Боднарчук, вони і сповідали прочан, і співслужили.

Варто наголосити, що збаражани цьогоріч були не лише звичайними прочанами, а представляли деканат двогодинним духовно-патріотичним концертом та співали дві Служби Божі, зокрема й архієрейську. Честь репрезентувати район випала церковному хору церкви Христового Воскресіння зі Збаража – «Неопалима купина» (керівник Богдан Бобак). Незважаючи на те, що хор ще молодий, він професійно підходить до виконання кожного твору, майстерно, пристрасно та щиро. Усі, хто почув «Неопалиму купину» у Зарваниці вперше, були у захваті та подивуванні, зачаровані прекрасним, витонченим співом та новим звучанням знайомих молитов. Безліч схвальних відгуків на свою адресу почули хористи та учасники концертного дійства. Зворушили до глибини душі, наповнивши очі слізьми, пісня про батьків у виконанні солістки хору Анастасії Попельовської, дует Катерини Попельовської та Юлії Волошин, вірш у виконанні наймолодшого артиста чотирирічного Лукасика Козара. Достойно заспівали Павло Станьковський, Іван Козар, Ірина Лисогір запам’яталася поетичною притчею. Сподобалися глядачам патріотичні пісні у виконанні співочої родини Попельовських, де батько Петро, мати Наталя, двоє їхніх доньок Катерина та Анастасія – учасники церковного хору. Ведучими концерту були теж хористи Ліля Невідома і Таня Станьковська. Сценарій концерту підготувала Надя Тхір.

Наталка ПАРОВА

Вам може також сподобатися