Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

29 червня – 10 річниця від дня смерті Єпископа Михаїла (Сабриги)

1 перегляди

10 років тому, 29 червня 2006 року, відійшов у вічність Слуга Божий Кир Михаїл (Сабрига), Єпарх Тернопільський.

Сьогодні у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася заупокійна Свята Літургія, яку очолив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк).

Преосвященний Владика Михаїл Сабрига народився 22 листопада 1940 року у с. Бортків, Золочівського району, Львівської області. Після закінчення школи і служби у війську у 1963 році вступив до новіціяту оо. Редемптористів у Львові і одночасно почав богословські студії у підпільній семінарії. 8 листопада 1971 року склав вічні монаші обіти.

24 лютого 1974 року отримав священичі свячення з рук Митрополита Володимира (Стернюка). Його душпастирське служіння проходило в умовах постійних небезпек та переслідувань, однак Господь беріг отця Михаїла і готував до особливого служіння.

11 жовтня 1986 року таємно відбулася єпископська хіротонія, яку здійснив Митрополит Володимир (Стернюк). З виходом УГКЦ із підпілля Владика Михаїл був Єпископом-помічником Львівської архиєпархії. З січня 1990 року він служить у Тернополі.

У 1992 на Синоді Єпископів УГКЦ було ухвалено створити Тернопільську Єпархію, а Владику Михаїла призначили її Екзархом. У 1993 році була створена сьогоднішня Тернопільсько-Зборівська єпархія і владику Михаїла було номіновано її єпархом.

Помер блаженної пам’яті Слуга Божий Кир Михаїл Сабрига 29 червня 2006 року Божого на 66 році свого життя.

прес-служба архиєпархії

Вам може також сподобатися