Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Зарваницьку чудотворну ікону Богородиці представили у Ватикані під час Марійського Ювілею

0 перегляди

У рамках Ювілейного Року Божого Милосердя в Римі відбувся Марійський Ювілей, присвячений Пресвятій Богородиці, що тривав з 7 по 9 жовтня.

Для урочистого вшанування Пресвятої Богородиці з усього світу до Апостольської Столиці з’їхалися тисячі вірних, представники монаших чинів і згромаджень, асоціацій та церковних Рухів, які черпають натхнення з набожності до Пресвятої Богородиці.

Ювілейні святкування розпочалися у п’ятницю, 7 жовтня, Святою Літургією в папській базиліці Санта Марія Маджоре (Santa Maria Maggiore). У суботу вранці, 8 жовтня, відбулися паломництва до Святих Дверей у папських базиліках, а увечері на площі св. Петра у Ватикані розпочався процесійний похід майже сотні делегацій Марійських відпустових місць, серед яких була і українська делегація з Риму, яка представляла Зарваницьку чудотворну ікону.

«Вражаючим було те, як багато вірних та духовних осіб зі сльозами на очах зустрічали нашу українську чудотворну ікону, виражали нам духовну підтримку та запевнення про молитву за мир та спокій в Україні»,

– поділився своїми враженнями віце-парох української парафії свв. Сергія і Вакха в Римі, протоєрей Дмитро-Петро Квич, який очолив українську делегацію на площі св. Петра у Ватикані під час Марійського Ювілею.

Площа св. Петра у цей вечір була наповнена особливою атмосферою Богородичної молитви, яку очолив Папа Франциск. Святіший Отець вказав, що Пресвята Богородиця супроводить нас на життєвому шляху, вказуючи на Сина, Який випромінює милосердя Самого Отця.

«Вона, насправді, “Одиґітрія”, Мати, що вказує нам шлях, який ми покликані подолати, щоб бути справжніми Христовими учнями. Протягом усього Свого життя Марія здійснювала те, що Церква покликана сповнити в пам’ять Христа. В Її вірі бачимо, як треба відкривати двері нашого серця, щоб бути слухняними Богові. В Її самовідреченні знаходимо те, як потрібно бути вразливими до людських потреб. В Її сльозах знаходимо силу, щоб утішати страждаючих. У кожному з цих моментів Марія виражає багатство Божого милосердя, що виходить назустріч кожній людині в її щоденних потребах»,

– сказав Вселенський Архиєрей та закінчив свою проповідь під час молитовного чування в суботу прадавньою молитвою, яку проказували християни, зокрема, у випробуваннях та мучеництві – «Під Твою милість прибігаємо».

Усі присутні цього вечора на площі св. Петра, а особливо українська делегація, були духовно піднесені і зворушені, відчули укріпленння у вірі, надію на Боже Милосердя та покров і заступництво Пресвятої Богородиці для цілого світу.

Марійський Ювілей у рамках Ювілейного Року Милосердя в Римі завершився урочистою Святою Літургією, яку в неділю, 9 жовтня, очолив Папа Франциск на площі перед Ватиканською базилікою.

За матеріалами сайту

Вам може також сподобатися