Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці відбувається з’їзд представників Марійських центрів Європи

0 перегляди

Марійський духовний центр у Зарваниці входить в асоціацію 20 найбільших Марійських духовних центрів Європи «Європейський Марійський Зв’язок».

Ця Aсоціація  була утворена в 2003 році з ініціативи та благословення святого Івана Павла II папи Римського та має визнання Апостольської Столиці.

Кожного року ректори Європейських Марійських центрів збираються в одній із країн, щоб пізнати її релігійні традиції, культуру, церковне мистецтво. Цього року Зарваниця приймає представників Марійських Центрів з Франції, Польщі, Ірландії, Словаччини, Угорщини, Англії, Румунії, Швейцарії, Латвії.

Така подія в Україні відбувається вперше. Вона має важливе значення для нашої Церкви та народу, адже у спільній молитві за Україну єднаються представники всієї Європи. Повернувшись додому, вони не тільки розповідатимуть про Україну, але й у кожному Марійському Центрі лунатиме молитва до Пресвятої Богородиці за мир у нашій державі.

Представників Марійських центрів Європи привітали від імені Глави УГКЦ блаженнішого  Святослава та президента України П. Порошенка.

Вам може також сподобатися