Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

До Зарваниці прибув Нерукотворний образ Ісуса Христа (оновлено)

2 перегляди

12 лютого зранку у Зарваниці архиєрейською Божественною Літургією, котру очолив високопреосвященний архиєпископ і митрополит Василій Семенюк, розпочалося урочисте почитання ікони Нерукотворного Спаса.

Впродовж доби паломники молилися перед іконою та приступили до Святих Тайн Сповіді та Євхаристії, брали участь у Богослужіннях.

Опівдні Літургію очолив преосвященний владика Теодор Мартинюк у співслужінні з хранителем папської захристії отцем Паолом Бенедічі, котрий супроводжує реліквію. Після Богослужіння до паломників звернувся Митрополит Василій: “Ми прибули до Святої Зарваниці, аби тут, разом з Пресвятою Богородицею молитися до Господа Христа, молитися перед Його обличчям, котре бачимо на іконі, що прибула сьогодні до нас в Україну з Ватикану. Господь дуже сильно любить наш народ, адже ця ікона Лику Господнього вже вдруге перебуває в Україні і це знак особливої ласки. Це великий знак для всіх нас, що маємо виявити нашу віру та довіру до Бога. Довірмо Господеві усі наші клопоти і тривоги! Молімося за мир, котрого сьогодні так потребує усе людство, а в особливий спосіб наша Україна! Так само як колись у Кані Галилейській, і сьогодні Пресвята Богородиця промовляє до усіх нас: «Робіть те, що Він вам скаже»! Почуймо ці слова Богородиці і намагаймося чинити волю Божу у нашому житті. Якщо хочемо бути щасливими тут і у вічності, намагаймося уникати зла та гріха, а творімо добро”.

За першу добу ікону Спаса Нерукотворного вшанували більше шістнадцяти тисяч вірян.

Розпорядок паломництв

12 лютого  – Зарваницький, Теребовлянський деканати, Бучацька єпархія

13 лютого – Козлівський,  Козівський деканати, Бучацька єпархія

14 лютого – Кам’янець-Подільський деканат, Бучацька єпархія

15 лютого – Микулинецький, Бережанський деканати, Бучацька єпархія

Свята Літургія щодня о 8.00, 10.00, 12.00, 16.00.

Вечірня – о 17.00.


Світлини – бр. Андрій Волянюк

Вам може також сподобатися