Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Десятки тисяч прочан молилися за мир в Україні під час Загальнонаціональної прощі до Зарваниці

2 перегляди

У неділю, 15 липня, в Марійському духовному центрі Зарваниця завершилася Загальнонаціональна проща, приурочена 1030-літтю хрещення Русі-України та молитві за мир та цілісність України. Тисячі  прочан з цілої нашої держави, а також Європи, Канади, США, Австралії та інших країн прибули на прощу до Зарваниці, щоб просили у Матері Божої заступництва для всього українського народу.

Архиєрейську Літургію очолив Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ спільно з Кардиналом Ґвалтьєро Бассетті, головою Єпископської Конференції Італії, багатьма єпископами УГКЦ та іноземними єпископами. На прощу також прибув помолитися Президент України Петро Порошенко та чимало представників влади. Паломники оплесками вітали Очільника нашої держави.

«Ми сьогодні тут у Зарваниці дякуємо, що 1030 років у наших сім’ях від одного віруючого серця до іншого, той дар християнської віри саме у нашій Церкві ми передаємо як найбільший скарб народу. Дякуємо Господу Богу за те, що саме Українська Греко-Католицька Церква сподобилася бути спадкоємницею і правонаступницею віри князя Володимира і його святого Хрещення», – зазначив під час проповіді Патріарх Святослав.

«Наша Церква упродовж 1030 років не тільки була захисницею, душею українського народу, не тільки державницькою церквою, – продовжив Глава Церкви – але й Церквою державотворчою. Навіть тоді, коли не було іншої земної інституції, яка би могла захищати права свого народу, бути його голосом на увесь світ, пастирі і очільники нашої Церкви були вустами народу, в якого забрали голос, вустами людей, в яких забирали право на існування», – продовжив Блаженніший. Глава Церкви наголосив, що найбільший скарб, який ми отримали від князя Володимира, є запорукою нашої перемоги, запорукою того, що Україна була, є і буде. Але лише тоді, коли лишиться християнською.

Після Богослужіння архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк подякував Блаженнішому Святославу, закордонним гостям, єпископам та усім вірним, які так чисельно прибули на прощу до Зарваниці. Також відбулося освячення води та Хресна дорога. У каплиці Св. Юрія Переможця молилися за душі героїв, які віддали життя за волю України.

Вам може також сподобатися