Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці відбулася проща спільноти «Матері в молитві»

0 перегляди

11-13 травня відбулася ХІ піша проща до Зарваниці спільноти «Матері в молитві» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Більше тисячі жінок разом зі своїми рідними прибули до Марійського духовного центру, щоб просити у Зарваницької Богородиці заступництва для своїх дітей та всієї України. У прощі взяли участь матері з Львівської, Волинської, Хмельницької областей та міста Києва. Очолив паломництво багатолітній духівник спільноти о. Василь Чамарник.

У суботу, 12 травня, у каплиці біля парафіяльної церкви відбулася концертна програма для матерів. Далі усі паломники взяли участь у Архиєрейській Святій Літургії, яку відслужив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк.
«Благословенна будь, українська жінко-мамо! Терпляча, любляча, мужня, нескорена, вічна – ти матусю. Уклін тобі і слава!» – такими словами звернувся до матерів Митрополит. Після Богослужіння усі прочани зі свічками відправилися до Чудотворного місця, де відслужився Молебень до Пресвятої Богородиці та Хресна дорога.

У неділю, 13 травня, Архиєпископ і Митрополит Василій відслужив урочисту Божественну Літургію у Соборі Зарваницької Матері Божої. Опісля відбулося освячення води та спільна молитва матерів на чудотворному місці.
Станом на сьогодні у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії зареєстровано близько 260 спільноти «Матері в молитві», які налічують понад 10000 матерів, які є активними учасницями руху.

Вам може також сподобатися