Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ
IMG 8402

Театралізована Хресна дорога відбулася у Зарваниці

3 перегляди

6 квітня, у Страсну П’ятницю, в Марійському духовному центрі Зарваниця відбулася театралізована Хресна дорога, яку жертвували за мир та спокій в Україні і героїв, які ціною свого життя захищають нашу Батьківщину.

Спочатку розпочалася Вечірня з виставленням Плащаниці, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Далі відбулося театралізоване дійство, яке організували студенти Тернопільської вищої духовної семінарії спільно з молоддю архиєпархії. Під час стацій усі вірні мали можливість в тиші та молитві розважати над страстями Господа нашого Ісуса Христа.

«Це велика любов Господа Бога до нас спричинила те, що Син Божий став людиною, прийняв страшні муки і був засуджений на хресну смерть. Спасителю наш, даруй нам ласку, щоби через Твої страждання і смерть ми покинули гріхи і більше до них не вертались!» – по завершенню Хресної дороги звернувся до вірних Митрополит Василій.

Після Хресної дороги відслужили панахиду у каплиці святого Юрія за усіх, хто віддав своє життя за волю України, помолилися за героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, а опісля відбувся обхід із Плащаницею навколо собору Зарваницької Матері Божої.

IMG 8402

 

Вам може також сподобатися